Coordinació, unitat i diversitat

Les assemblees de facultat són el cor del moviment estudiantil. Fan un treball arrelat a cada centre d’estudi i permeten la involucració de tots i totes les estudiants que ho vulguin. Les assemblees s’han reforçat i n’han nascut de noves durant el passat curs i a principis d’aquest. Però, al mateix temps, la necessitat de coordinar les diferents assemblees és clau per tal de dur a terme mobilitzacions conjuntes, aprendre de les bones experiències i sumar esforços.

Durant els darrers cursos, la PMDUP havia estat encarregada de proporcionar aquest coordinació. Després de les tensions internes al seu si a finals de l’any passat es va optar per crear la CAE: Coordinadora d’Assemblees d’Estudiants. La CAE era realment una de les poques possibilitats de continuar amb una coordinadora unitària i que pogués superar les tensions que havien existit entre forces estudiantils. La gran participació en les primeres reunions de la CAE a finals de l’any passat feien suposar un nou començament esperançador. Tanmateix, des dels inicis d’aquest curs les expectatives no s’han complert.

Òbviament, l’aturada de l’estiu ha frenat la consolidació del nou espai i els inicis del curs s’han ressentit. Però ens estem trobant amb dificultats que van més enllà d’aquestes qüestions. En aquests moments la necessitat de trobar una cultura de treball comuna es fa cada cop més important.

Per a fer-ho, creiem que s’ha de partir de que necessitem un moviment que fomenti i es basi en les assemblees, que respecti el seu ritme de treball i les reconegui com els òrgans sobirans i democràtics.

Les assemblees en elles mateixes són una expressió unitària de cada facultat, agrupant una gran varietat de sectors (des d’activistes individuals, fins a membres de sindicats, organitzacions, moviments socials, etc). En aquest sentit s’ha de remarcar que la CAE ja és un organisme unitari doncs en ell participen totes les assemblees.

Al mateix temps, saber treballar valorant com a positiva la diversitat del moviment és l’altre gran repte. La unitat d’acció és fonamental. Però perquè aquesta sigui útil ha d’incloure al màxim de forces. Caure en un moviment que sigui hegemonitzat per una força, sigui quina sigui, treu capacitat d’inclusió i afebleix. Guanyar posicions aritmèticament no és sinònim de convèncer. Són coses que ja han succeït en el passat, a la PMDUP, i de les quals val la pena prendre’n nota. Si aconseguir un moviment molt ampli i radical és l’objectiu, mantenir la unitat i la diversitat ha de ser el mètode. Necessitem una coordinadora d’assemblees d’estudiants, l’hem de construir i ser capaços de convergir totes i tots, veient que el que ens uneix és molt més gran que les diferències naturals que existeixen en qualsevol moviment divers.

Per Estudiants En Lluita

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s