Prenem els carrers i les facultats!

La implantació dels nous plans d’estudi definits dins el marc de l’EEES, conegut arreu del territori amb el nom de Pla Bolonya es veurà finalitzada el curs vinent. Fins ara, el moviment estudiantil s’ha esforçat per fer arribar el seu missatge a tot l’espectre d’estudiants, fent que paraules com privatització i mercantilització ressonin arreu però realment costava d’identificar i concretar algunes de les greus repercussions que comporta el Pla Bolonya a la comunitat educativa en la seva amplitud amb la qual cosa dificultava poder sumar els esforços de totes i tots.

Les assemblees, durant l’any passat van ser capaces de fer fortes mobilitzacions oposant-se frontalment a aquestes mesures que posen en perill l’educació pública recollides i concretades en lleis com la LOU, la LUC i el Reial Decret traient a milers d’estudiants al carrer, amb manifestacions combatives i crítiques.

Aquest nou any, el repte pel moviment estudiantil va més enllà. La derogació d’aquestes lleis requereixen molt més que les mobilitzacions de sempre amb les persones de sempre.

Les assemblees, espais vitals per la vertebració del moviment s’han reforçat i han iniciat el curs concretant com ens afecta Bolonya per poder apropar-se a tot l’estudiantat. En la majoria de casos, aquesta ha esdevingut l’eina per fer canalitzar la indignació per una part i la indiferència per l’altra dels i les estudiants, i ha estat a la pràctica la manera per fer-los partícips d’aquesta lluita. Missatges propers i concrets, però mai rebaixats, que exigeixen la derogació de les lleis i que demanen obrir un proces de diàleg en el qual puguem participar i decidir quin tipus de universitat volem.

La nostra veu, moltes vegades esquinçada pels mitjans de in-comunicació, aquest any ha d’arribar ben clara. Així doncs, desprès del 13-N on a Madrid i Sevilla, entre d’altres, van treure al carrer més de 15.000 i 3.500 estudiants respectivament, tenim a Barcelona aquest 20 de novembre una vaga general a les universitats i una manifestació conjuntament amb d’altres ciutats dels Països Catalans.

A més a més, s’està anant un pas enllà des de València, on es van començar les primeres ocupacions de totes les facultats, i que han esdevingut un referent arreu. Les ocupacions s’han estès així al Raval, Polítiques de la UAB, Mundet i més facultats durant la setmana de lluita, i s’estendran a més durant la següent, com per exemple a Lletres de la UAB. Estendre aquestes ocupacions, ja sigui amb aturada de classes o ocupant l’espai de la facultat, són claus per fer una pressió efectiva. Al mateix temps, que les ocupacions vagin lligades a una reivindicació i una decisió presa en assemblees el més multitudinàries i amplies possibles és fonamental per fer implicar a la major part dels i les estudiants d’aquestes accions, per vincular-les i guanyar-les en la lluita contra el procés de Bolonya.

Així doncs, des d’un moviment ampli, combatiu i assembleari podem decidir prendre els carrers i ocupar les nostres facultats: necessitem un moviment de masses per aturar Bolonya!

Per Roser Vime

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s