13-N: Mobilizacions anti-Bolonya recorren els carrers de 18 ciutats

A la jornada de mobilització del 13 de novembre, milers d’estudiants vam sortir als carrers de Sevilla, Còrdova, Granada, Cadis, Barcelona, València, Alacant, Madrid, Logronyo, Navarra, Màlaga, Murcia, Granada, León, Badajoz, Valladolid, Salamanca i Burgos. Ho fèiem per a alçar la veu en contra del procés de mercantilizació de l’educació que s’està produint en el marc de l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES) des de la Declaració de Bolonya.

A Madrid, al voltant de 20.000 estudiants acudim a la manifestació, convertint-se en la de major assistència en la història de la lluita contra Bolonya en la ciutat. L’èxit de la mobilització no es pot explicar sense el treball que centenars d’estudiants organitzats en assemblees han vingut desenvolupant des de l’inici del curs. Xerrades, taules informatives, passaclasses, accions de protesta, etc. resumeixen el moviment dels últims mesos, que en molts casos ha culminat amb tancaments “a la japonesa” a les facultats. A la Facultat de Filosofia, el tancament va durar una setmana i a la Facultat de Polítiques, Sociologia i Treball Social, mitjançant una acció de protesta, els i les estudiantes van aturar una Junta en la qual es pretenia aprovar l’últim grau per a culminar el nou pla d’estudis.

D’altra banda, el moviment està començant a estendre’s als instituts, on ja hi ha 4 assemblees funcionant, que van acudir en bloc a la manifestació amb la seva pròpia pancarta. A Sevilla, 4.000 estudiants van acudir a la manifestació convocada des dels Grups de Treball No a Bolonya en un ambient molt animat i reivindicatiu. Entre altres coses, els i les manifestants denunciaven la falta de democràcia en tot el procés i exigien al Rector de la Universitat de Sevilla que accedís a participar en un debat públic amb el conjunt de la comunitat universitària.

Una altra de les reivindicacions en aquest sentit, és que els nous plans d’estudis passin per les assemblees d’estudiantes.

A Barcelona, la manifestació era convocada contra la LEC (Llei d’Educació de Catalunya) i Bolonya i va congregar a més de 30.000 estudiants i professors. A València, on des del passat 3 de novembre els tres campus de la Universitat de València romanen ocupats, al voltant de 5.000 estudiants van sortir al carrer, vinculant el procés de Bolonya amb la crisi econòmica. I han estat moltes més les ciutats on els crits de No a Bolonya! recorrien els carrers en aquesta primera jornada de mobilització, que sens dubte augura un curs molt mogut en el qual sembla estar ressorgint un potent moviment estudiantil.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s