Crònica del 13-N: Ni Bolonya ni LEC, tothom al carrer!

La lluita per l’educació pública ha tornat al carrer, i ha començat amb més força que mai. La vaga de primària i secundària convocada pels sindicats USTEC, ASPEPC i CGT pel darrer dijous 13 va tenir un seguiment del 50%, tot un èxit tenint en compte que aquesta vegada CCOO i UGT s’havien desmarcat de la convocatòria.   

A les 12h del migdia 50.000 persones, entre professors i estudiants (amb una notable participació dels estudiants de secundària), van omplir els carrers del centre de Barcelona, encapçalats pel lema “En defensa de l’ensenyament públic i la seva qualitat, LEC: no volem aquesta llei. No al pla de Bolonya”.

I és que és evident que LEC i Bolonya són el mateix procés de privatització, d’elitització de l’educació pública. Són diferents expressions de la mateixa ofensiva neoliberal, que està buscant desesperadament noves fonts d’on extreure benefici. Per tot això, aquesta vegada els companys d’instituts no lluitaven sols. Un petit bloc universitari tancava la manifestació; les seves reduïdes dimensions, unes 300 persones, s’entenen pel fet que la CAE, l’òrgan de coordinació entre assembles de facultat, no havia convocat conjuntament degut a certes divergències internes (només convocaven les assemblees de UB-Raval, Mundet UB i Psicologia AUB).

Però més enllà de la seva alta o baixa participació, el que representa aquest bloc és que les dues lluites per l’educació pública ja s’han unit, de facto, al carrer. Els manifests que es van llegir al final de la manifestació, a Plaça Sant Jaume, on va ser impossible que entrés tothom degut al nombre de manifestants, ho van deixar ben clar: LEC i Bolonya són els mateixos enemics. Cal lluitar junts.

I això només és el principi. Ara toca parlar als universitaris. Les setmanes de lluita i vaga que es preparen pels pròxims dies a les universitats, així com la manifestació del dijous 20 convocada per la CAE, són la millor manera d’inundar el carrer amb un clar missatge: ni Bolonya ni LEC, educació pública!

Albert García, Estudiants En lluita

Rep més informació sobre En lluita, anticapitalisme i revolució

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s