Crònica de l’ocupació del despatx de la Comissionada d’universitats Blanca Palmada

Avui, després d’haver tallat el Túnel de la Rovira ens han trucat que s’estava anant al despatx de la Comissionada d’Universitats, Blanca Palmada, per reunir-se amb ella. 8 persones de Mundet ens hem desplaçat cap allà per donar suport.

Un cop hem arribat allà ens hem trobat amb unes 30 persones (crec) d’assemblees del Raval, Central i Diagonal. Despres de dinar se’ns ha informat que la sra Blanca Palmada no es trobava allà però que podiem parlar amb el Director d’Universitats (sr Ramon) al qual li podiem explicar les nostres reivindicacions.

Un cop s’ha presentat hem iniciat una assemblea en la qual li hem exposat els motius pels que estavem allà; exigiem que es posicionés públicament sobre les 6 expulsions dels companys i companyes de l’UAB, sobre els expedients, les càrregues policials durant la tallada de la Diagonal i d’altres manifestacions d’estudiants. Després d’això i que ens digues que ell no es podia posicionar de cap de les maneres ens ha ofert que desallotgessim i que l’endemà podriem concertar una cita amb la Comissionada, amb la qual podriem establir una taula de “diàleg” (ja sabem de quin diàleg ens parlen).

Després de veure que el discurs del Sr Ramon era totalment après (ha fet el mateix les 3 vegades que ha parlat omplint-se la boca de diàleg, democràcia, bla bla bla) hem fet una altra assemblea en la que hem decidit que no acceptavem la seva proposta perquè allà voliem un posicionament sobre els punts exposats anteriorment i no entrar en l’espiral de falç diàleg que se’ns ven.

Així doncs hem fet un comunicat i una roda de premsa exposant perquè estavem allà i que voliem un posicionament de la Blanca Palmada o no desocupariem.

Durant tot aquest procés, a fora, s’ha anat concentrant d’entre 50 – 70 persones ja que estava prohibida l’entrada a l’edifici a qualsevol persona i ens era impossible sortir ja que després no se’ns permetia tornar a entrar. Els companys i companyes de fora ens anaven informant dels moviments que hi havia i en varies ocasions se’ns ha avisat que els mossos, que envoltaven tot l’edifici estaven a punt de desocupar.

Amb tot això, finalment hem pogut parlar telefònicament amb la sra Blanca Palmada la qual ens ha dit que podia quedar amb 4 o 5 companys nostres fora de l’edifici. A més, se’ns ha informat que l’edifici no era públic i que el propietari podia donar instruccions de desallotjament als Mossos en qualsevol moment i, per tant, la càrrega dels Mossos si es donava no seria “per culpa seva” .

Després d’una altra assemblea s’ha acordat que ningú havia d’anar a parlar amb la sra Blanca Palmada ja que només voliem el seu posicionament públic, a favor o en contra, dels punts concretats anteriorment, i que no erem representants de ningú per poder iniciar cap tipus de diàleg. En aquest sentit, la sra Comissionada ha enviat un comunicat de merda (si em permeteu) que us copio literalment:

Comunicat del Comissionat per a Universitats i Recerca

En relació a la presència continuada d’un grup d’estudiants en les dependències del Comissionat per Universitats i Recerca durant la tarda d’avui, i després de les converses mantingudes amb els estudiants concentrats, declarem que la resolució dels expedients és un procés intern de la Universitat Autònoma que continua obert.

Seguim amb atenció aquest procés per assegurar que, malgrat derivar de l’aplicació d’un decret de l’any 1954, tingui totes les garanties de l’estat de dret.

Ens consta que la Universitat Autònoma no ha previst una execució immediata de la resolució, i que està parlant amb els estudiants afectats.

També manifestem la nostra disposició a treballar per buscar vies de diàleg que facin innecessària la intervenció policial.

Tal com hem manifestat avui mateix, estem oberts a un debat franc i productiu amb tots els estudiants, per recuperar la normalitat acadèmica i enfortir la universitat pública.

———————-

Quan ens ha arribat aquest comunicat, eren passades les 8 del vespre i se’ns estava coexionant que els Mossos ja tenien l’ordre de desallotjament i que haviem de prendre una deciisió ràpida o la càrrega seria imminent. Ens aquests moments la tensió, les presses i el cansament eren molt presents i no hem pogut iniciar un debat ni una assemblea com cal. Tothom entenia que aquest comunicat no era un posicionament ja que obviava 3 dels 4 punts que exigiem i que haviem concretat però hi havia divergències en si haviem de mantenir l’ocupació o si haviem de marxar. Degut a que no hi havia consens en aquesta desició (hem fet una votació que més o menys era 13 a favor de quedar-nos i 8 a desocupar) i que enteniem que haviem d’anar en bloc hem acordat marxar tots.

Un cop hem sortit d’allà, ha estat com si sortissim de la pressó xDD, moltes escales, molts mitjans de comunicació, fotos, cameres, tothom tapant-se, sortiem d’un lloc on no podiem ser-hi 30, feia molta calor,…. i juntament amb els companys que ens donaven suport des de fora hem tallat Via Laietana on s’ha fet una petita crònica dels fets i s’ha decidit marxar en manifestació fins al Rectorat.

Val a dir que molt poques persones hem creat el caos pel centre de Barcelona tornant locos als Gossos d’en Saura.

I això ha quedat així. NI RESPOSTES, NI POSICIONAMENT, NOMÉS AMENACES DE REPRESALIES CONTUNDETS I MÉS REPRESSIÓ!!

Per Roser Vime,

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s