Barcelona: 15.000 estudiants contra la privatització de l’educació i el Pla Bolonya

 

Crònica i fotos. Aquest migdia més de 15.000 persones ens hem reunit a Plaça Universitat de Barcelona per deixar ben clar que la nostra lluita contra Bolonya no s’ha aturat encara. Volem la derogació immediata de la LOU i el Reial Decret, lleis on es concreta l’aplicació de Bolonya a l’Estat Espanyol. A més a més de la construcció d’una universitat realment pública i de qualitat.

La manifestació, organitzada per la Coordinadora d’Assemblees d’Estudiants, sorgeix de la necessitat de portar la nostra lluita al carrer i fer sentir la nostra veu -tantes vegades silenciada-. Assemblees d’estudiants, sindicats i organitzacions polítiques hem pogut denunciar la privatització que s’està duent a terme a les nostres universitats i a tota la societat en general.

Des d’Estudiants en Lluita hem volgut donar suport i participar en aquesta manifestació per portar un missatge ben clar: la lluita per la universitat i els serveis públics és el camí cap a la vaga general. Aquest, entre d’altres, ha estat un dels crits principals que hem fet en un bloc animat i combatiu.

La manifestació ha anat avançant sense incidents i a pas ràpid per culminar a la universitat Pompeu Fabra de Ciutadella. Allà hem ocupat la facultat per tal de llegir el manifest i poder tenir un espai de reflexió i participar durant tot aquest cap de setmana en una trobada d’assemblees per seguir coordinant-nos i debatre estratègies sobre com ha de continuar la nostra lluita.

De moment, caldrà veure si aquestes jornades podran celebrar-se, doncs no seria la primera vegada que el sr Moreso – rector de la UPF – fa entrar les forces de repressió, els Mossos d’Esquadra, a la seva universitat fent així impossibles uns drets tan bàsic com són els de reunió i de llibertat d’expressió. Avui, precisament fa un mes del desallotjament violent de Ca l’Aranyó.

Sense dubte, cal que continuem avançant i construint junts la lluita cap a l’educació pública i de qualitat.

Contra la LOU, la LEC, i la Universitat neoliberal; Vaga General!

Roser Vime és militant d’Estudiants En lluita

Més informació d’Estudiants En lluita al blog www.estudiantsenlluita.blogspot.com

T’agrada el que diem? Rep més informació sobre En lluita, anticapitalisme i revolució

Fotos: Nil Via

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s