Massiva manifestació a Barcelona en resposta al desallotjament del recotorat de la UB: No a Bolonya, no a la privatització!

Crònica i fotos. Després del desallotjament del rectorat el matí del dimecres 18 de març per part dels Mossos d’Esquadra –ordenat pel rector de la UB Dídac Ramirez i amb la complicitat del Conseller d’Universitats i membre d’ERC, Josep Huguet i del Conseller d’Interior i membre d’IC-V, Joan Saura– va tenir lloc a les 20h una manifestació de solidaritat amb els i les estudiants desallotjades i reprimides i contra el Pla Bolonya amb el suport dels moviments socials que va reunir a més de 5.000 persones.

A la manifestació que va recórrer els carrers de Barcelona de forma pacífica, es van assenyalar els culpables del desallotjament, els responsables polítics i es va demanar aturar el Pla de Bolonya. Amb crits de “El cap de Saura a de caure”, “El Tripartit desallotja per la nit”, “Fora Mossos de la universitat” o “Que diem, que diem? No a Bolonya, no a Bolonya, que farem? que farem? Lluitarem, lluitarem”, els i les estudiants i la resta de persones que van assistir a la manifestació van mostrar de forma contundent el seu rebuig al plans de privatització de la universitat i l’actuació policial dirigida per Joan Saura. L’ambient durant la manifestació va estar ple de combativitat i unitat en tot moment, i un sentiment d’indignació però alhora també de força omplia a tots i totes aquelles que hi participàvem.

Com En lluita varem participar a la manifestació mostrant la nostra solidaritat amb els i les estudiants i exigint l’aturada del Pla Bolonya, però també de la LEC, fent la connexió amb la vaga que a l’endemà tindria lloc en contra de la política educativa de la Generalitat. A més varem exigir com mostrava la nostra pancarta la dimissió immediata dels responsables del desallotjament, Dídac Ramirez, de l’aplicació del Pla Bolonya, Josep Huguet, i de la repressió contra els estudiants, Joan Saura. A més varem deixar clar que la repressió no aturarà la lluita contra Bolonya, la LEC i les polítiques neoliberals del tripartit.

Finalment ka manifestació, un altre cop, va ser reprimida pels Mossos d’Esquadra d’una forma brutal i desproporcionada, carregant sense miraments sobre els i les manifestants que tan sols portaven llibres a la mà per defensar-se i mostrar quines son les seves armes per lluitar per una educació pública de qualitat. La càrrega dels Mossos va acabar de nou en una cinquantena de ferits i ferides i amb varis detinguts.

La lluita contra Bolonya continua!   

Per un ensenyament públic i de qualitat!

Ramirez, Huguet, Saura dimissió ja!

La repressió no ens aturarà!

Manel Ros es militant d’En lluita

Fotos: Aleix Bombilà

T’agrada el que diem? Rep més informació sobre En lluita, anticapitalisme i revolució

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s