25.000 persones surten al carrer per una universitat pública, contra la repressió i contra el Pla Bolonya

Crònica i vídeos. Després de la repressió cap al moviment estudiantil i cap als moviments socials, el passat dijous en resposta més de 25.000 persones van participar a Barcelona en una manifestació contra la repressió al moviment estudiantil i en defensa de la universitat pública sota el lema “Bolonya s’aplica a cops de porra”. La manifestació convocada per la Coordinadora d’Assemblees d’Estudiants (CAE) i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) va ser encapçalada per professors —tancats a la UB la nit abans— i estudiants.

La manifestació que va sortir de Plaça Universitat i es va dirigir cap al barri de Sants travessant l’Eixample de Barcelona va deixar amb un pam de nas als Mossos d’Esquadra que pensaven que els manifestants intentarien baixar per les Rambles, fent el típic recorregut de les manifestacions. Però no va ser així. Els que ens varem manifestar el dijous varem voler demostrar que si durant el recorregut de la manifestació no apareix la policia, les manifestacions no son violentes i que els únics que provoquen la violència amb la seva presència son en aquest cas els Mossos d’Esquadra.

L’ambient durant tot el recorregut de la manifestació va ser de una combativitat que feia molt de temps que no es vivia per els carrers de Barcelona. A més del moviment estudiantil i dels moviments socials, moltes persones a títol individual van decidir donar suport a la convocatòria i afegir-se a la manifestació. Durant el recorregut les mostres de suport de la gent dels barris va ser constants. Tan ells i elles com nosaltres entenen que el Pla Bolonya és un intent més del Govern de la Generalitat de fer pagar la crisi als de sempre i que la seva precarietat en la feina forma part d’un mateix problema. Desenes de persones sortien als seus balcons aplaudint als manifestants i picant les seves cassoles com a mostra de solidaritat, fins hi tot un grup de treballadors immigrants d’una fleca van sortir al carrer per aplaudir-nos.

 

 

 

Com En lluita vam participar a la manifestació amb un bloc molt animat amb la pancarta “Contra Bolonya i la repressió: lluita i unitat”. Els crits al nostre bloc i al seu voltant van ser constants durant la manifestació animant a tots aquelles i aquelles que estaven al nostre voltant i fent corre el sentiment de força, combativitat i unitat per tota la manifestació. Amb lemes com “Amb aquesta unitat, això ho tenim guanyat”, “El cap d’en Saura a de caure”, “El Tripartit desallotja per la nit” o “Res-sis-te-ci-a!” varem estar animant tot el recorregut fins arribar al barri de Sants. Allà, a la Plaça d’Osca, per acabar una manifestació que tardarem a oblidar com a símbol de la força de la gent i que de segur ha preocupat i molts al govern de la Generalitat, es va fer una sèrie de parlaments on van parlar estudiants i professors.

Un cop més els moviments socials, les organitzacions polítiques i els i les treballadores de Barcelona van demostrar qui son els que poden canviar aquest món i aturar tan la repressió, com el Pla Bolonya i els efectes de la crisi: la gent organitzada des de la base.

Manel Ros és militant de En lluita

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s