ESCOLA D’ESTIU EN LLUITA’09

ESCOLA ESTIU_petit18, 19 i 20 DE SETEMBRE

El tercer cap de setmana de setembre, el divendres 18, el dissabte 19 i el diumenge 20, tindrà lloc a Caldes d’Estrac l’Escola d’Estiu d’En lluita 2009.

L’Escola d’Estiu d’En lluita pretén ser un punt de trobada de debat i intercanvi d’experiències, alhora que tractem d’aprofundir en les nostres idees sobre diferents temes. Així durant tres dies compartirem opinions i convivència per començar a escalfar motors pel nou curs polític amb debats que parlaran sobre les lluites del passat, del present i del futur, tant des d’un punt de vista teòric com pràctic.

L’Escola d’Estiu es durà a terme en un marc incomparable com és Caldes d’Estrac, una població de la costa catalana, al Maresme. A més el lloc concret es de molt fàcil accés: situat a 10 minuts de l’estació de RENFE (40 minuts des de l’estació de Sants a Barcelona) i a 10 minuts de la platja.

Divendres 18

19’30h – Video-fòrum “El moviment anticapitalista 1999-2009: De Seattle a la lluita contra la crisi”.

Amb el passi del documental sobre la batalla de Seattle “This is how democracy looks like”. Aprofitarem que el proper mes de desembre es complirà el 10e aniversari de les manifestacions contra l’OMC a Seattle, que van significar el naixement del moviment anticapitalista, per debatre sobre la importància que va tindre Seattle, que va significar per l’esquerra a nivell mundial i en quina situació està avui en dia el moviment.

Dissabte 19

11’30h – “L’organització revolucionària al segle XXI”

En aquesta sessió debatrem sobre la importància de l’organització revolucionària avui en dia i el seu paper en les diferents lluites en un moment de crisi econòmica. A més parlarem dels diferents tipus d’organitzacions revolucionàries que hi ha hagut durant la historia i que podem aprendre d’elles al segle XXI.

17h – “Leon Trotsky, vida i idees de un revolucionari”

En aquesta xerrada pretenen acostar-nos a la vida d’un dels revolucionaris més importants de la historia i un dels líders més destacats de la Revolució Russa de 1917. Alhora també volem parlar de les seves idees i de com aquestes van permetre seguir amb el fil roig de la revolució, en contra de l’imposició estalinista. Tot això des d’un punt de vista crític i amb l’intenció de veure com ens serveixen les seves idees actualment.


19’30h – “El dret a l’autodeterminació i els moviments d’emancipació nacional avui”

En aquest debat parlarem sobre la necessitat de defensar el dret a l’autodeterminació de les nacions oprimides, tan des de les nacions oprimides com des de l’estat opressor. Parlarem sobre la importància política d’aquest dret en un lloc com l’Estat espanyol i les idees que defensaven revolucionaris com Andreu Nin i Joaquim Maurin. I també sobre com aquesta lluita es veu reflectida en les idees dels moviments d’emancipació nacional i social que existeixen avui en dia.


Diumenge 20

12h – Cloenda: “Crisi econòmica e ideològica: perspectives per el futur i el paper d’En lluita”

A la cloenda de l’Escola d’Estiu parlarem de la importància política de la crisis econòmica més profunda que ha viscut el capitalisme des del crack del 1929 i com aquesta afectarà a les lluites del proper curs. Així com de la crisi ideològica que pateix el neoliberalisme. Però també parlarem de les possibilitats de futures lluites i com, des de la unitat de totes les forces, ens hi haurem de relacionar com En lluita.

El preu per dos nits a la casa més el menjar per tot el cap de setmana (que cuinarem nosaltres) serà de 50 euros per persona.

Si estàs interessat/ada en venir a l’Escola d’Estiu pots escriure a enlluita@enlluita.org o trucar al 658 639 384 (Manel).

Més informació  sobre Caldes a www.caldetes.cat i sobre la casa a www.eurostage.es/allotjaments.html (on posa “Casa del poble”).

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s