Treballadores d’OCE i estudiantes s’uneixen en assemblea a l’UAB

L’empresa de copisteria OCÉ va acomiadar set persones el passat juliol de la plantilla de la UAB. El passat dilluns es van reunir una quinzena de treballadores de la multinacional de la copisteria, quatre delegades sindicals i una dotzena d’estudiants que, entenent aquesta problemàtica dins la lògica privatitzadora del procés de Bolonya, es volien solidaritzar amb la causa.

Aquests acomiadaments s’han fet amb el vistiplau de la gerència de la universitat, tot i que OCÉ no està registrant pèrdues aquest any i a les universitats, on gaudeixen del monopoli, tenen guanys assegurats. La multinacional de la copisteria, tot i que ara fa que les treballadores hagin de turnar-se en quatre establiments diferents, té previst tornar a retallar llocs de treball en els propers mesos, ja que si ho fes de cop hauria de presentar un Expedient de Regulació d’Ocupació que pretén encobrir d’aquesta manera.

Els sindicats ja van convocar una concentració el mateix mes, però fou ignorada per l’empresa i pel nou equip de govern, presidit per Anna Ripoll, a qui els mateixos sindicats acusen de “direcció autoritària”.

Davant d’això, estudiants i treballadores emprendran una campanya d’informació de la problemàtica per tota la comunitat universitària, amb passa classes, fulls de signatures i una nova concentració unitària de protesta el proper dimarts 13 d’octubre, que acabarà davant del Rectorat.

Uns i altres entenen que aquests “plans de reestructuració” no s’acabaran en el sector de reprografia, i també afectaran els altres serveis del campus, cosa que implicarà un aprofundiment en l’externalització i precarització de tots els llocs de treball, excepte els funcionarials.

La campanya es preveu llarga, i aquesta assemblea de treballadores i estudiants se seguirà reunint i mobilitzant, amb la intenció d’aturar la impunitat de les empreses als campus.

Guifré Bombilà és militant d’Estudiants En lluita

T’agrada el que diem? Rep més informació sobre En lluita, anticapitalisme i revolució

Pots llegir també la nostra revista d’aquest més L’Heura

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s