Crònica de la xerrada a la UB sobre el moviment contra Bolonya

Era necessari, a l’inici d’aquest nou curs, seure i parlar sobre el moviment contra Bolonya, analitzar i discutir el passat i el present d’una lluita per la universitat pública i de qualitat. Per això, el dijous 8 d’octubre, Estudiants En Lluita va organitzar una xerrada a la UB-Raval amb diversos companys interessats en els fets del curs anterior i les perspectives de l’actual.

En total hi van assistir unes vint-i-cinc persones, dues de les quals, en Pere Duran (membre d’Estudiants En Lluita) i l’Ignasi Font (membre del sindicat SEPC), van fer una ponència amb les seves pròpies valoracions.

L’Ignasi Font va destacar, entre moltes altres coses, el fet inicial d’haver pogut trencar el silenci que imperava a gran part de la societat sobre la reforma universitaria. Conseqüentment, amb la lluita dels estudiants es va evidenciar d’una manera molt clara el caràcter antidemocràtic i repressiu de les institucions d’aquesta “democràcia” on vivim. També va valorar molt positivament la progressiva massificació del moviment, és a dir, l’extensió i la coordinació de la lluita a diverses universitats en forma de xerrades, ocupacions, vagues, bloquejos, etc.

Per altra banda, en Pere va començar la seva valoració amb un anàlisi sobre l’etapa d’on venia el moviment, donant èmfasi a la major dificultat de mobilitzar un cop el PP ja no governava. Tot seguit va esmentar el paper de l’ocupació del rectorat en la gran intensificació de la lluita. També va destacar la importància que té una bona coordinació entre assemblees i una confiança entre els integrants del moviment, coses que s’aconseguiren en certa mesura, però no del tot. I pel que fa a les perspectives del nou curs, en Pere remarcà el context de crisi on ens trobem i apostà per un discurs més assumible a les facultats, centrat en objectius més concrets.

Durant el debat, per una banda es va parlar dels errors que va cometre el moviment respecte al rectorat i la coordinació, provocats en gran part per la velocitat urgent amb que s’apropava l’aplicació del procés de Bolonya. Per altra banda es va esmentar la rellevància fonamental d’ocupar, i l’exemple que els estudiants han donat d’això a altres segments de la societat. A més es van destacar les petites victòries concretes que s’han aconseguir amb la lluita. I finalment, per deixar lloc a una perspectiva d’optimisme, es va recordar que la lluita estudiantil a França s’ha fet més intensa un cop aplicat el pla Bolonya.

Ferran Vargas és militant d’Estusdiants En lluita a la UB

Més informació d’Estudiants En lluita al blog www.estudiantsenlluita.wordpress.com

T’agrada el que diem? Rep més informació sobre En lluita, anticapitalisme i revolució

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s