Manifestació: “Construïm l’alternativa, contra la universitat neoliberal i repressiva”

Jornada de lluita a totes les universitats de Barcelona.
Dijous 3 de novembre, 12h
Plaça Universitat
Barcelona

Manifest convocant: Construïm l’alternativa, contra la universitat neoliberal i repressiva

Després de les mobilitzacions del curs passat ens seguim trobant amb encara més retallades als nostres drets, sota el nom de l’Espai Europeu d’Educació Superior:

– Increment del preu de la matrícula dels graus

– Pèrdua de la segona convocatòria

– Calendari d’entregues i d’exàmens abusiu

– Menys beques i més crèdits

– Impossibilitat de compaginar treball i estudis

– Classes massificades

– Extinció d’optatives

I aquests són només alguns exemples, que també s’estan patint a la resta d’Europa. Ells, s’han trobat la reforma a sobre i han actuat. Ara mateix, arreu d’Europa hi ha 66 facultats ocupades, on estudiants com nosaltres lluiten per l’educació pública i de qualitat que reivindiquen. Nosaltres, encara estem veient venir aquestes reformes i és, per tant, ara més que mai, ara que ens trobem els primers efectes, que hem d’actuar i manifestar el nostre rebuig. No hem d’esperar a no poder pagar la matrícula, a no poder triar les optatives que vulguem, a sortir endeutats fins a les celles o a què la universitat es converteixi en una gran empresa.

No esperem que ens acabin de vendre la universitat. Totes les lleis i reformes (LOU, LUC, LEC, declaració de Muntanyà…) que s’han aplicat i s’estan aplicant segueixen la mateixa línia: la de beneficiar els interessos de gestors, empresaris i governants i, en cap cas, la de defensar l’educació com a dret essencial que és. Aquestes reformes pretenen establir governs cada vegada menys participatius i menys democràtics, amb més presència dels empresaris als òrgans de decisió. A més a més, la Generalitat està retallant la inversió a les universitats, forçant-les a precaritzar els treballadors i els ensenyaments; fomentant la creació d’assignatures buides i enfocades als llocs de treball; i augmentant les hores de docència impartides per becaris. Per tot això, perquè entre tots hem de fer alguna cosa, perquè no ens podem quedar callats: Manifestació dijous 3, 12h, Pl. Universitat!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s