Crònica de la manifestació contra la universitat neoliberal i repressiva

Crònica i video. Aquest 3 de desembre els carrers de Barcelona han tornat a ser l’escenari de les denuncies contra la privatització i mercantilització que està patint l’ensenyament superior. A les diferents facultats s’havien dut a terme passa-classes, piquets informatius,… Assemblees de Diagonal es quedaven a dormir la nit prèvia a Biologia de la UB per tal de mobilitzar el campus i assistir conjuntament a Plaça Universitat.

A les 12 del migdia, al voltant d’un miler d’estudiants, ens trobàvem per iniciar la manifestació sota el lema “Contra la universitat neoliberal i repressiva”. Crits contra la privatització contra la privatització de la universitat, contra la declaració de Montanyà i contra la propera reforma de la Llei d’Universitats de Catalunya –entre d’altres– s’han anat reproduint al llarg de tot el recorregut, deixant clar que no estem disposades a cedir, que no deixarem que els criteris econòmics s’encarreguin de dissenyar el model d’ensenyament superior.

La manifestació que sortia de Plaça Universitat ha avançat pel carrer Pelai, per desprès recórrer Via laietana cap a baix. La marxa ha transcorregut animada, sense incidents, els eslògans s’han anat reproduint i amplificant de manera constant. Tot i així, en arribar a l’alçada de Jaume I un espectacular cordo efectuat pels Mossos d’Esquadra ens ha barrat el pas, impedint concloure la manifestació a la Plaça Sant Jaume com estava previst.

Aquesta fet es suma a tots els intents de institucions polítiques, manipulació mediàtica,… que intenten silenciar les nostres reivindicacions. El rebuig de l’actuació dels Mossos s’ha fet pal•les i lluny de caure en la seva intimidació, s’ha llegit el manifest allà mateix. La protesta s’ha finalitzat amb una acció de “performance”, on la posada en escena narrava com l’acció de la consciència crítica dels i les estudiants és un adversari capaç de guanyar els atacs neoliberals i repressius que estem patint.

Mariona Parera és militant d’Estudiants En lluita.

Més informació d’Estudiants En lluita al blog www.estudiantsenlluita.wordpress.com

T’agrada el que diem? Rep més informació sobre En lluita, anticapitalisme i revolució

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s