Estudiants En lluita dona suport a l’acció pel transport públic a la UAB i exigeix la lliberat inmediata del militant del SEPC

Ahir un grup d’estudiants va dur a terme una acció per denunciar la pujada abusiva dels preus dels transports. Durant l’acció, un d’ells, militant del SEPC va ser detingut. Des d’Estudiants En lluita volem donar tot el nostre suport a l’acció reivindicativa dels i les estudiants i exigim l’alliberament immediat del company detingut. Alhora ens volem sumar a totes les exigències que el SEPC i Alerta Solidària fan paleses en el següent comunicat i a les accions en protesta que es duran a terme dimarts i dimecres.

Detingut arbitràriament un militant del SEPC al Campus Bellaterra de la Universitat Autònoma de Barcelona

Avui un grup d’estudiants ha volgut denunciar l’increment desmesurat de les tarifes del transport públic mitjançant una acció agitativa a l’estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de la Universitat Autònoma. Durant el transcurs de l’esdeveniment reivindicatiu una parella de membres de seguretat privada han estat increpant als activistes i estudiants que els feien costat.

Poc després s’hi ha personat una parella de policies de paisà dels Mossos d’Esquadra, assidus a vigilar i controlar tota activitat del Campus de Bellaterra, malgrat no disposar de cap mena de permís del rectorat. Els dos agents no han dubtat d’encarar-se als activistes amb la intenció d’emportar-se’n alguns detinguts. Aleshores un dels estudiants que mostraven suport a l’acció reivindicativa ha intentat dialogar amb els Mossos a fi de que cessessin les seves pretensions. No obstant la parella d’agents, no només no ha cedit a les demandes dels estudiants, sinó que ha reduït i detingut l’estudiant que mirava d’efectuar una mediació. Aquest estudiant, a més a més és militant del SEPC i activista reconegut del moviment estudiantil de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Davant d’aquests fets el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans i Alerta Solidària volem deixar palès que:

* Donem ple suport a les accions reivindicatives que els estudiants duien a terme a l’estació dels FGC
* Denunciem el caràcter polític de la detenció perquè ha estat completament arbitrària i en cap cas sostinguda per alguna motivació legal
* Manifestem el nostre rebuig a la presència de cossos policials als campus universitaris atès que l’única finalitat que persegueixen és el control i la repressió vers les activitats de caire reivindicatiu.

A més a més el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans i Alerta Solidària exigim:

* La posada en llibertat immediata del nostre company detingut
* Una explicació i disculpa d’Anna Ripoll, rectora de la UAB, per la presència d’agents de paisà al campus de Bellaterra.
* La retirada dels campus universitaris de tots els cossos policíacs que habitualment realitzen seguiment, control i repressió als estudiants.

Alerta Solidària

Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans

Cerdanyola del Vallès, 1 de febrer de 2010

El detingut està a la comissaria de Cerdanyola del Vallès amb l’acusació d’haver agredit agents dels Mossos d’Esquadra. A les portes de la comissaria s’hi han concentrat trenta persones en solidaritat, fins les 23h, que ha esortit en llibertat amb càrrecs de desobediència greu i atemptat a l’autoritat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s