Manifest d’Estudiants/es del Campus Mundet

Estudiants/es de la UB – Campus Mundet ocupen i autogestionen una aula per a poder practicar la docència i crear espais d’apranentatge – autoaprenentatge més enllà del entorn acadèmic. La iniciativa neix del malestar originat per un sistema polític universitari que ha demostrat (darrera d’un fals diàleg) la seva incapacitat per escoltar o negociar amb la comunitat educativa.

Alguns/es estudiants del Campus Mundet volem expressar i denunciar la situació en la qual es troba la nostra universitat. Denunciem la imposició del EEES com un nou model de mercantilització de la educació, aprovat sense el diàleg social que correspon a un sistema democràtic sa i plural: La nostre obligació com estudiants de pedagogia, educació social, treball social, formació del professorat, psicologia i comunicació audiovisual és la de lluitar per aconseguir processos polítics i pedagògics que garanteixin la emancipació i la autoorganització social.

Cada dia és més evident el fracàs d’aquest sistema representatiu controlat per les elits que anteposen el desenvolupament i els interessos econòmics a un desenvolupament humà, sostenible i harmònic. Aquest fracàs podem veure’l reflexa’t en diferents punts, com per exemple:

* El referèndum del 2009 que proposava la moratòria del espai europeu d’educació superior va obtenir la major participació estudiantil de tota la història de la UB obtenint un SI a la moratòria amb un 93% del suport estudiantil. Pocs dies després del referèndum, el claustre (de manera irregular) va fer cas omís als estudiants/es.

* La dimissió de quatre vicerectores i vicerectors de la UB, que reflexen la falta de transparència i d’informació a la que ens veiem sotmesos la major part de la comunitat universitària.

* La violència amb la que es va procedir al desallotjament del edifici històric de la UB i les posteriors cargues policials indiscriminades del passat 18 de març del 2009.

* La falta d’un diàleg real entre els membres de la comunitat universtirària.

Per això demanem la dimissió del actual rector de la UB, el Sr. Didac Ramírez.

Enfront d’aquesta situació de violència institucional els/les estudiants del Campus Mundet hem decidit fermament actuar per modificar l’estructura i la funció universitària generant un lloc per que l’estudiant pugui crear, generar i experimentar metodologies educatives;

Un espai autogestionat i participatiu que funcioni al marge de les dinàmiques representatives, on la comunitat estudiantil pugui tenir un lloc propi per exercir el pensament crític sense les interferències del sistema i la política universitària.

Els principals punts en que es basa aquest projecte són:

* Fomentar un nou paradigma educatiu crític com a eina cap al canvi social, enfront al paradigma educatiu actual basat en el model autoritari.

* Apropar la realitat social als/les estudiants de les facultats del Campus Mundet: Pedagogia, Psicologia i Formació del Professorat i als altres estudis que s’imparteixen en el Campus.

* Crear espais de trobada, experimentació i investigació entre els/les estudiants de les diferents carreres.

* Aconseguir una universitat crítica i oberta al context social i no empresarial (barris, organitzacions socials, etc…)

Per aconseguir aquest espai real, obert i visible, (en contraposició amb el local d’estudiants/es que existeix a l’actualitat), ocuparem una aula (a l’edifici del Migdia II) on durem a terme el projecte “Laboratori” que allotjarà una biblioteca pròpia, activitats com cine-fòrums, xerrades, col·loquis literaris, assemblees per a l’autogestió del projecte, etc… A la vegada, aquest espai es complementarà amb l’espai virtual educatiu (campus virtual MOODLE) que ja hem creat a www.assembleamundet.net

Aquest manifest desitja unir esforços i idees per que la nostre veu pugui ser escoltada de manera directa i clara, i pugui ser transmesa amb la major objectivitat i justícia possible a la nostre comunitat universitària i a la societat en general.

Per aconseguir aquests objectius, et demanem que participis en el projecte “Laboratori” i que t’uneixis a la recuperació i consolidació de una aula com espai real, obert, autogestionat i participatiu. Podem canviar les dinàmiques mercantilistes i autoritàries de la nostra universitat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s