La sanitat i l’educació no es toquen. Ni un pas enrera pels nostres drets

La realitat europea està protagonitzada aquests últims mesos per un augment de les polítiques xenòfobes per part dels governs i per greus mostres de racisme. En són exemples els aconteixements de Rosarno, Itàlia, on han disparat amb total impunitat contra treballadors i treballadores immigrades, o la nova Llei Sarkozy en defensa de la puresa francesa. Els drets de les persones immigrades a les comarques catalanes estan amenaçats. N’és un exemple la intenció de l’Ajuntament de Vic de no voler empadronar les persones sense papers.

Totes aquestes polítiques les fan sota un pretext: la crisi econòmica. Tanquen fronteres en nom de la crisi, deporten persones immigrades en nom de la crisi, diuen que l’atur augmenta perquè hi ha massa persones immigrades, retallen el padró acusant els i les immigrants de la saturació de la sanitat i l’educació. Els i les immigrants han estat dels primers en patir els efectes de la crisi, però els governs i determinats agents polítics i socials volen fer-los aparèixer com els que l’han causada.
Caldria recordar als governs que tots els diners donats a la banca per reflotar-la podrien haver servit per inversions en sanitat, en llocs de treball, en millora de les prestacions i pensions…. Caldria recordar als empresaris que ara tanquen les empreses que els anys de bonança, inversió i especulació els deuen en bona part a la feina dels immigrants que ara no volen.

Les persones immigrades no són la causa de la crisi, ni tampoc les úniques que la pateixen. L’atur afecta immigrants i autòctons, al conjunt de la classe treballadora. També ens igualen amb les retallades socials, amb mesures com la retallada de les pensions, l’embargament de pisos per falta de pagament de les hipoteques, la proposta del “pensionazo”, la retallada de salaris, els ERO, etc. La política racista del govern i de determinats partits no és més que un intent de dividir-nos, de debilitar-nos com a treballadors i treballadores, per què siguem nosaltres qui carreguem amb la factura d’aquesta crisi.

És per aquesta raó que nosaltres, treballadors i treballadores, autòctons i immigrants, ens oposem al tancament d’empreses i als seus ERO. Nosaltres rebutgem la retallada de les pensions i prestacions, reclamem inversions per crear nous llocs de treball. Hem de lluitar de manera conjunta contra el racisme i reclamar la igualtat de drets.

El dia 1 de març s’han convocat a diferents països una jornada de lluita contra el racisme i pels drets de les persones immigrades. Una jornada que a França i Itàlia es traduirà en una vaga general de persones immigrades.

Tenint en compte la nostra realitat el fet que els sindicats no hagin convocat cap mobilització al respecte, volem aprofitar el dissabte 27 i diumenge 28 per realitzar un gran acte massiu de lluita de les persones immigrades i autòctones per una educació i una sanitat pública per a tothom.

Convoquem a la jornada de mobilització amb les següents reivindicacions concretes:

Que tothom tingui dret a l’educació i sanitat públiques de qualitat.

Que els ajuntaments catalans garanteixin l’empadronament per a tota la població i els conseqüents drets que això comporta. Que ho garanteixin digui el que digui la llei d’estrangeria, i si cal que la desobeeixin per garantir-ho.

Que totes les persones que viuen als municipis catalans tinguin els mateixos drets polítics i la plena ciutadania.

Aquest acte es complementarà el mateix 1 de març amb altres accions similars a les previstes a Europa, amb vaga de consum, i acciones descentralitzades.

Convoquem totes les persones immigrades i autòctones a participar en aquests dies de lluita perquè els nostres drets aconseguits al llarg de la història no es qüestionin més.

Perque l’educació i la sanitat son drets irrenunciables, el 27 de 12.00 al 28 a les 19.00 declarem una jornada de lluita

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s