Manifest de l’Associació de Docents en Defensa de l’Ensenyament Públic (ADOCDEP)

ensenyament.jpg

Associació de Docents en Defensa de l’Ensenyament Públic (ADOCDEP). Som un grup de docents, cada dia més nombrós i actiu, decidit a treballar i lluitar amb plena determinació en defensa de l’ensenyament públic. Aquesta voluntat ve determinada per la nefasta i incompetent gestió que està duent a terme el Departament d’Educació amb el seu conseller Ernest Maragall al capdavant i que està provocant entre molts altres els següents perjudicis a l’educació pública.

La implantació de la gestió autoritària als centres públics obrint la seva administració a les entitats privades i als criteris empresarials, la flexibilització i desregulació de les nostres condicions de treball, l’estratificació i segmentació dels centres públics, l’augment en les càrregues de feina mitjançant la implantació de les hores extres, l’establiment d’un caòtic, interessat i poc transparent sistema de nomenaments telemàtics, l’aprovació d’un ERO encobert que ha provocat una retallada de llocs de feina ( 1500 docents menys a Secundària ), la precarització de l’oferta pública de Formació Professional i supeditar – la a interessos privats, entre d’altres.

En contraposició a tota aquesta llista de despropòsits aprovada i fomentada pel Departament d’Educació nosaltres proposem la potenciació de la xarxa pública, l’augment substancial de la inversió en educació fins a un 6% del PIB, el final de la precarietat laboral del professorat interí i substitut, la derogació de la LEC i la presa de mesures que permetin progressivament l’establiment d’una xarxa pública que faci innecessari el concert a escoles privades.

És per tot això que reclamem l’adopció immediata de mesures inicials per començar a millorar la gestió de l’educació pública i la seva ferma defensa en contraposició als interessos privatitzadors del Departament:

– L’adjudicació de substitucions i interinitats en règim de jornada sencera o mitja suprimint la resta de fórmules inclosa la del terç de jornada.

– La restitució i augment dels desdoblaments a Secundària.

– La reducció de les ràtios a les aules i de la ràtio docent – alumnes que ha augmentat aquest curs.

– La cobertura immediata de totes les baixes tant a Primària com a Secundària des del primer dia de baixa del / la titular.

– Nomenaments telemàtics diaris que atorguin la substitució des del mateix dia del nomenament.

– Derogació de l’actual proposta de calendari escolar. Manteniment sense condicions de la jornada intensiva al Juny, eliminació de la setmana de feina al Juliol, eliminació de la setmana de vacances al Febrer i restitució de les dues setmanes al Setembre per a la preparació adequada del curs acadèmic.

– Derogació immediata del Decret d’autonomia de centres que suposa l’aplicació pràctica de l’article 2.3c de la LEC i la paralització del procés d’aprovació del Decret de direccions que suposaria l’aplicació pràctica de l’article 143 de la LEC.

– L’aplicació efectiva del pacte entre Administració i sindicats que assegurava l’oferta de places docents a concurs públic tant a Primària com a Secundària fins l’any 2011.

– L’augment dels recursos econòmics als centres per poder dur a terme projectes que garanteixin la igualtat d’oportunitats per a tot l’alumnat i l’atenció a la diversitat ( aules d’acollida, projectes educatius innovadors que incloguin l’ús efectiu de les TIC com a TAC als centres… etc.)

– Tancament de les mal anomenades “aules de benvinguda” i potenciació de les aules d’acollida als centres on alumnes nou vinguts i autòctons convisquin amb total normalitat.
Des d’ADOCDEP creiem que amb la LEC s’ha perdut l’oportunitat de millorar l’Ensenyament Públic. És més, considerem que la LEC obre la porta a una ambigüitat que pot ser susceptible de ser utilitzada contra la qualitat de l’ensenyament. Una llei que compta amb el vist – i – plau d’una part molt petita de la comunitat educativa que no és ni de bon tros la majoria dels i les docents i les famílies.

Per això demanem la derogació del Decret d’Autonomia de Centres i del Decret de Direccions i que no es continuï desenvolupant la llei sense el consens de tots i cadascun dels estaments del sistema educatiu.

Convoquem a TOT el col•lectiu DOCENT a una assemblea oberta, plural i democràtica que tindrà lloc el proper DIJOUS 18 DE MARÇ DEL 2010 A BARCELONA A L’ESPAI JOVE DE FONTANA ( C./ GRAN DE GRÀCIA nº 190 – 192, metro FONTANA, línia 3 ( VERDA ) ) a les 19:00 hores.

No falteu, està en joc la nostra dignitat com a col•lectiu.

Que no decideixin per nosaltres. A ADOCDEP tots i totes decidim.

La lluita és l’únic camí! Passa – ho a tothom si us plau.

Associació de Docents en Defensa de l’Ensenyament Públic (ADOCDEP)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s