OCÉ EXPLOTA, LA UAB ACOMIADA

 

Altre cop ens trobem davant la política de fets consumats a la que la UAB ens vol acostumar. A finals d’aquest mes de març Océ té previst tancar els centres de reprografia de Dret, Psicologia i Traducció, i l’acomiadament de 5 treballadores. Tot això amb el consentiment, és clar, de la UAB. L ’excusa, la de sempre, que baixa el nombre de fotocòpies fetes. El resultat d’aquesta mesura: pitjor servei i 5 famílies més a engruixir les llargues llistes de l’atur. Es pot prescindir de treballadores que tenen una antiguitat considerable al Campus com si res? La UAB sap perfectament que pel fet de ser dona i major de 45 anys, les possibilitats d’accedir a un lloc de treball per part de les treballadores acomiadades són actualment inexistents. On és la Responsabilitat Social de la UAB?

 

D’altra banda, Océ ha mantingut durant anys a les treballadores de reprografia de la UAB en unes condicions salarials vergonyoses. Moltes nòmines no arriben ni a mileuristes. Mentrestant, Océ, que forma part del grup Canon, ha obtingut el quart trimestre del 2010 uns ingressos totals de 715 milions d’euros (un 5% més que fa un any). No és cert que Océ no tingui prou marge com per estalviar-se aquests 5 acomiadaments. Sí que en té. El que passa és que volen seguir augmentant els seus beneficis a costa dels nostres llocs de treball i de les nostres condicions laborals.

 

Els acomiadaments a reprografia no són els únics. Ja tenim constància de 3 acomiadaments entre personal de capítol VI (dels que havien passat a ser fixes).  I per part de Gerència s’ha anunciat que es pretén retallar el pressupost en un 10%. Una quarta part de la retallada correspondrà a Capítol I (el de les despeses de personal, tant PDI com PAS). Una altra quarta part es correspondrà a l’increment de les taxes. És evident que les mesures que està preparant la UAB com a part del pla d’hiperausteritat que impulsen els governs, afectaran directament a  les nostres condicions laborals i a la universitat pública com a servei a la societat.

 

Des de la Plataforma contra el PRIM fem una crida a la mobilització en contra d’aquestes mesures.

 

No als acomiadaments!

No a les retallades!

Defensem els llocs de treball. Defensem la Universitat Pública per a totes i tots!

 

 

PLATAFORMA CONTRA EL PRIM – UAB

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s