SOBRE LES RETALLADES PRESSUPOSTÀRIES DEL GOVERN DE LA GENERALITAT A LA UAB

Comunicat CAU. La Generalitat ha decidit retallar el finançament de la UAB i de la resta d’universitats. Els CAU no acceptarem que es faci a cost d’acomiadaments ni de la precarització dels llocs de treball. Exigirem a l’equip de rectorat i a la gerència que donin compliment a la seva responsabilitat de defensar la nostra universitat.

El passat divendres 18 de març va tenir lloc una reunió entre la UAB i el Departament d’Universitats on es van posar sobre la taula les exigències del Govern de la Generalitat per tal de reduir de manera dràstica el finançament a la UAB; seguint la línia del que s’ha plantejat a la resta d’universitats públiques.

Abans d’aquesta reunió ja hem sabut de la notificació d’acomiadament a 3 companys de capítol VI amb contracte en vigor, així com el més que probable acomiadament de 5 treballadores d’OCÉ, a banda de rumors i comentaris en relació al personal funcionari interí. Després d’aquesta reunió, ens temem el pitjor. En el cas del PAS, el més greu, és que es pot posar en qüestió la continuïtat dels llocs de treball d’una bona part del personal precari, tant laboral com funcionari.

Els CAU tenim molt clar que una reducció significativa de la plantilla de la UAB (1/3 de la qual es troba en situació de precarietat) a banda de deixar sense feina, en un moment particularment difícil, a tot un seguit de companys i companyes, redundaria en un empitjorament de les condicions de treball de la resta de treballadores i treballadors. Això agreujaria l’actual situació, caracteritzada per una gestió de la universitat clarament qüestionable: la reducció salarial, els greus problemes de gestió derivats de l’aplicació del Pla Bolonya, la duplicació de càrrecs de gestió per part del professorat (increment de sou, anys sabàtics, etc.), la desviació de fons cap a les Fundacions o el fracàs estrepitós d’aplicatius informàtics com el SUMMA (per posar algun exemple…).

Un dels avenços més importants obtinguts per a tot el personal en els últims anys, la conciliació de la vida laboral i familiar, quedarà pràcticament liquidat en una situació de reducció significativa de personal. En aquestes condicions, aconseguir els suposats objectius d’excel·lència fixats pel l’actual Equip de Govern esdevindrien una utopia totalment irrealitzable.

A l’Equip de Govern de la UAB només té dues opcions: plegar-se a les imposicions, o defensar, com cal, els interessos del conjunt de la comunitat universitària. Si opten per la segona via podem estar junts per a impedir el desmantellament de la universitat pública. Això vol dir canvi d’actitud cap als agents socials; és a dir, obrir els espais de negociació dels temes globals que afecten al conjunt de la UAB. Si no ho fan, ens trobaran enfrontats per a exigir que acompleixin les responsabilitats que han adquirit cap al conjunt de la comunitat universitària.

Per tot això, demanem a l’equip de govern que es posicioni clarament en favor de la universitat pública i, com a punt de partida els hi demanem:

– Congelació immediata de qualsevol mesura que vagi en contra dels interessos de les plantilles, acomiadaments inclosos.
– Obertura d’un procés de negociació real amb la representació dels treballadors i treballadores.

NO ACCEPTAREM QUE CONTINUIN CARREGANT ELS COSTOS DE LES RETALLADES A LES ESQUENES DELS MÉS DÈBILS

Col·lectius Assamblearis d’Universitats

Més informació http://cau.uab.cat

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s