Crónica del taller-debat “Nou sexisme: quines són les noves i velles opressions de la dona?”

El passat dimarts dia 20 de desembre es va realitzar un taller, organitzat per Estudiants En Lluita, entorn del nou sexisme, sota el títol “Nou sexisme: Quines són les noves i velles opressions de les dones?” al local d’estudiants de la facultat de Geografia i Història del Raval.

Per tal que el taller es desenvolupés de forma idònia els companys i les companyes d’Estudiants En Lluita van distribuir uns documents sobre el tema, “Alexandra Kollantai: los fundamentos sociales de la cuestión femenina y otros escritos”, “Violència de gènere: un producte del sistema”, “Gènere i classe. Dones, vel i revolucions”, “Gènere i classe. Salari per al treball domèstic?” i especialment l’article de la revista La Hiedra titulat “Nuevo sexismo, viejo capitalismo”. D’acord amb aquests escrits un company va fer una introducció que va donar inici al debat.

Les més de vint persones que van assistir al taller van donar lloc a un debat on, a més de la qüestió del nou sexisme, és a dir, d’aquest sexisme actual que s’emmascara sota les paraules d’igualtat, negant-se constantment com a sexisme, i de la cosificació i hipersexualització del cos de la dona, es va discutir sobre com el sistema utilitza la biologia i la ciència per justificar la opressió de gènere (per exemple, dient que la divisió sexual del treball es deu a les diferències físiques); el paper de les dones al poder i l’adquisició de suposats valors masculins per part de les que arriben; el rerefons de la persecució de les dones musulmanes amb vel; els motius de per què les retallades afecten més a les dones de classe treballadora… entre d’altres temes.

Per acabar, va ser un debat molt participatiu i enriquidor, del qual vam concloure que si volem acabar amb l’opressió de la dona hem d’unir les lluites i destruir aquest sistema opressor de classe, de raça i de sexe.

¡Sense les dones no hi ha revolució!

Alberto Alcázar, estudiant de la UB-Central

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s