Solidaritat amb la lluita al País Valencià contra les retallades

Comunicat En lluita. Des d’En Lluita i Estudiants En lluita donem el total recolzament i suport a les estudiants de secundària de l’IES Lluís Vives i a totes aquelles estudiants que encara a hores d’ara s’estan tancant a la facultat de Geografia i Història de la Universitat de València per denunciar la brutalitat policial.

Avui fa quatre dies que les alumnes de l’institut de València, IES Lluís Vives, són exemple de valentia davant d’una forta repressió policial que començà quan aquestes estudiants de secundària es manifestaven en contra de les retallades d’educació davant les portes del seu institut.

Després d’una llarga jornada –més de sis hores– de càrregues policials, les estudiants de l’institut aconseguiren tornar-se a reagrupar dins del mateix institut amb el recolzament dels seus familiars i una bona part de la societat. A més, en solidaritat amb aquest acte, les universitàries ocuparen la facultat de Geografia i Història de la Universitat de València amb l’objectiu de fer una gran assemblea per condemnar aquests fets i decidir noves mobilitzacions de cares a les pròximes setmanes. Avui mateix a les 20h. hi haurà una concentració davant la seu del PP valencià.

Després d’una vintena de detinguts, alguns d’ells encara són a comissaria. Jorge Fernández Díaz –Ministre d’Interior– comparegué davant dels mitjans de comunicació on expressà amb paraules textuals que “s’ha pogut cometre algun accés policial” mentre que Antonio Moreno –cap superior de la policia valenciana– qualificava els manifestants “d’enemics”.

Per aquesta raó, En lluita i Estudiants En lluita donem tot el nostre suport a les estudiants valencianes en els seus actes, i exigim la dimissió, tal com es va acordar a l’Assemblea de Geografia i Història de la Facultat valenciana, de Paula Sánchez de León –delegada del Govern espanyol a València– com a responsable dels fets. Així mateix exigim la total llibertat sense càrrecs per la vintena de detingudes. Creiem en la llibertat d’expressió i per això exigim aquest dret bàsic i fonamental que els governs titllats com a democràtics estan impedint a través de la repressió policial.
Aquestes protestes formen part de les diferents lluites que estan sorgint arreu de l’Estat espanyol contra les retallades del serveis públics, com és en aquest cas el de l’educació, i que se’ns dubte aniran en augment a mesura que s’incrementen les retallades i la pèrdua de drets.

Ara més que mai és necessari construir des de les escoles, universitats, llocs de treball i barris la resistència organitzada per aturar aquestes retallades, quelcom que se’ns dubte passa per la màxima unitat i solidaritat dels que ens oposem a elles.

Les accions policials no serviran per fer-nos callar, ans al contrari; seguirem lluitant contra els governs de les retallades neoliberals.

En lluita, 21 de febrer 2012

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s