Crònica de les jornades d’Estudiants En lluita UB: Idees per la #primaveraestudiantil

El sector de l’educació esta calent. Després de la vaga general d’universitats del 29F, seguim dient ben fort no a les retallades, ni acomiadaments, ni pujada de taxes, a l’hora que preparem la vaga general del 29M als campus. En aquest context Estudiants En lluita de la UB va organitzar unes jornades el passat dimecres a UB Raval per a discutir entre totes l’actualitat i el nostre paper com a estudiants en els temps que corren a l’hora de impulsar les lluites.

A les 12h, a una taula rodona sota el títol “Les estudiants i la lluita per canviar el món”, amb ponents de la talla de Xavi Domènech, Manuel Delgado, Bernat Muniesa i Pere Duran i en el posterior debat, parlarem de quina és la realitat socioeconòmica de l’estudiantat avui en dia, la relació de les lluites pròpies de la universitat amb la resta, i discutirem a nivell teòric i estratègic sobre com aconseguir anar més enllà.

A les 14h vam tenir la xerrada-debat “Crisi, austeritat i resistència: De Grècia i Egipte a Barcelona”. Miren Etxezarreta, membre del seminari d’economia crítica Taifa, va fer una presentació impressionant de com els grans capitals i la classe dirigent volen fer pagar la crisi capitalista a les classes populars, i de com no hi ha sortida dins el capitalisme. Després, Gisela Camarero, activista del moviment estudiantil i membre d’En lluita, va fer un repàs a la realitat de les lluites en l’actualitat i va obrir varis debats estratègics que estan a l’ordre del dia.

En un ambient distès i rigorós a l’hora, amb prop d’unes 60 persones, les presentacions dels ponents i el debat posterior ens van permetre sortir de les jornades amb noves idees perfilades entre totes per a fer anar més enllà les lluites contra les seves polítiques d’austeritat. Que la crisi la paguin els rics, som el 99% i no pagarem els vostres plats trencats!

Toni Pizà és militant d’Estudiants En lluita.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s