La desmilitarització de l’educació i la lluita contra les retallades tret de sortida del Saló Alternatiu de l’Ensenyament

El mal temps no va impedir que malgrat la pluja i el vent es realitzessin les accions previstes contra el Saló de l’Ensenyament, que ahir obria les seves portes a la ciutadania. Un Saló que amb els anys s’ha erigit en mostra d’ensenyaments elitistes, dels que cada cop més joves es veuen exclosos per taxes prohibitives o una irrisòria política de beques, un espai inaccessible a la majoria de centres educatius pel preu dels estands expositors en un context en què els pressupostos retallats difícilment cobreixen les despeses generals d’una escola o institut. Un Saló de l’Ensenyament entès com un espai de compra-venta de graus i màsters, on es deixen de banda alternatives educatives i àmbits de l’educació no formal.

El dimecres 21 al matí una vintena de persones van dur a terme un boicot actiu dins del Saló, juntament amb la campanya unitària “Desmilitaritzem l’educació – Les armes no eduquen”. Es va denunciar la presència d’estands de les forces armades i el model mercantilista de l’educació imposat per les polítiques neoliberals que ens governen. Vam desplegar una pancarta contra la presència de l’exèrcit i vam arribar fins a l’estand de les forces armades, protegit per un cordó de Mossos. Els vam escridassar i els joves que hi havia al Saló es van sumar a les protestes. Es van llegir dos manifestos, el de la Campanya Desmilitaritzem l’Educació i el del Saló Alternatiu de l’Ensenyament (SAE). Malgrat algunes identificacions per part de la seguretat del recinte, l’acció va ser tot un èxit. Esperem no haver-hi de tornar l’any que bé. Segur que al SAE no hi tenen cabuda les armes.

A la tarda un grup de persones es van concentrar davant les portes del Saló de l’Ensenyament fent un piquet informatiu a aquelles persones que entraven al Saló. El desplegament de pancartes va anar acompanyat de lemes en contra d’un Saló mercantilitzat només apte per les elits i que no mostra la veritable cara de les retallades en Educació que estem patint a Catalunya, des de les escoles bressol a les universitats. L’acte va concloure amb la lectura del manifest i es va donar així el tret de sortida del SAE, emplaçant a tota la ciutadania a participar a la Jornada Reivindicativa de la Comunitat Educativa del dissabte 24 de març, de 10 a 14h i de 16h a 20h que tindrà lloc a l’avinguda M°Cristina.

Anna Royo i Cesc Laporta son militant d’En lluita

Foto: Albert Alemany

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s