Les ocupacions a la UAB esclaten durant la setmana prèvia a la Vaga General

Per Borja García. Fa pocs dies que el Govern de la Generalitat anunciava la seva intenció d’augmentar un 66% les taxes universitàries de cara al curs vinent. Una setmana abans, el Consell de Governança de la UAB aprovava una retallada pressupostària que suposarà a la pràctica l’acomiadament d’aproximadament 300 professors i professores el curs 2012-2013.

Davant d’aquestes mesures, les assemblees d’estudiants de la UAB han decidit que l´activitat a les facultat no podia estar aturada fins la Vaga General del 29 de març. Es per això que la Coordinadora d’Assemblees de Facultat, previ consens de les assemblees de cada facultat, va anunciar que les persones que estudien a la UAB convocarien vaga també el dia 28 de març. I es per això també que durant aquesta setmana i la vinent, la Facultat de Filosofia i Lletres romandrà ocupada.

Així doncs, des de dilluns passat, i com a mínim durant una setmana, la Facultat de Filosofia i Lletres aturarà la seva activitat docent per debatre sobre el model de continuïtat de les lluites. Es tracta d’un procés assembleari que no es veia a la UAB des de els anys de Bolonya. Entre 700 i 800 persones van participar a l´Assemblea de dimarts passat per decidir el futur de les ocupacions. Una Assemblea que durant aquest curs ha tingut una mitjana d’entre 30 i 40 persones es va fer quinze vegades més gran en tan sols un dia d’ocupació.

No obstant, com si d’una mena d’imitació a nivell estudiantil es tractés, els patrons de l’intent de convocatòria de vaga per part dels treballadors i treballadores de TMB es van repetir, en el sentit que molta gent es mostrà partidària de fer un referèndum per decidir si es faria o no ocupació. El resultat: la facultat estarà ocupada fins dilluns que ve, dia en que previssiblement tindrà lloc un referèndum, tot i que el Deganat de la facultat s´ha negat a facilitar els censos d’estudiants.

Pel que fa a la Facultat de Comunicació, l’ocupació de l’Aula Magna representa l’aturada d’un espai simbòlic, un espai on s’imparteix una docència a 200 i 300 persones, on el quadrimestre passat la gent havia de asseure’s als passadissos per fer classe, patir la mala il·luminació, seients sense taules, etc. quelcom que només fa que reflectir el resultat de l’aplicació real de Bolonya.

Per denunciar tot això, a més de la retirada de la segona convocatòria –en termes més senzills, la impossibilitat de fer recuperacions dels exàmens– la pujada de taxes i altres punts recollits al blog de la Facultat de Comunicació de la UAB, l’Aula Magna continuarà ocupada fins divendres 23 març, dia en que es decidirà en assemblea si l’ocupació s’estendrà a la resta de la facultat i per tant s’aturaran classes.

Així, un espai que reflectia l’aplicació real de Bolonya ha esdevingut un lloc on durant tot el dia, des del dilluns 21 de març fins al divendres següent han tingut lloc xerrades, debats, tallers, projeccions de documentals, i on en definitiva s’ha desenvolupat un espai de base per fer front a la precarització de la universitat pública (Tots els dies a les deu del vespre te lloc una Assemblea de facultat).

Cal assenyalar també que dins d’aquesta setmana combativa a la UAB l´Assemblea de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia, el passat dimecres dia 21, aprovava l’ocupació l’aturada de classes des de dilluns 26 i fins al dia de la Vaga General.

Borja García és militant d’Estudiants En lluita

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s