No a la repressió, llibertat persones empresonades arran de la vaga!

En lluita. La vaga general ha estat un èxit en un context dificilíssim, amb més de cinc milions de persones aturades. Els governs del PP i el de CIU a Catalunya són conscients de l’èxit de les mobilitzacions i del nou context d’agitació social que poden promoure. Al mateix temps, estan predeterminats a dur endavant el seu pla d’ajustament neoliberal que pot acréixer la resposta social. És per això que han llançat una campanya de criminalització i repressió encaminada a intentar frenar la lluita social.

És inacceptable l’enorme presència policial, els més de cent detinguts a la vaga i el intent descarat del govern de restringir la llibertat de vaga i d’aplicar la llei antiterrorista a les persones detingudes durant els disturbis. Les diverses peticions de presó preventiva suposen un pas més a l’escalada repressiva, pròpia d’estats totalitaris, encaminada a generar por i desmobilització.

A Catalunya la repressió ha anat un pas més enllà. La policia va impedir iniciar la manifestació alternativa mitjançant càrregues, trets de bales de goma i llançament de gasos sobre persones que esperaven pacíficament a l’inici de la manifestació. Una d’elles ha perdut un ull, hi ha un mínim de tres ferits greus, algun dels quals ha perdut la melsa, i quinze persones amb politraumatismes. Al seu torn, tres companys detinguts durant el matí i amb anterioritat als incidents es troben a presó preventiva sota el supòsit de reincidència, a un d’ells se li acusa de tallar el carrer durant quinze minuts. S’han ficat persones a la presó pel simple fet de participar a la vaga, fer piquets o talls de carrer. Així mateix, quatre persones han hagut de pagar tres mil euros per evitar la presó; una d’elles, al no poder fer front a la fiança, ha ingressat a presó.

El govern de CIU, personificat en el conseller d’interior Felip Puig, va llançar un atac en tota regla amb l’objectiu de dissoldre la manifestació alternativa. L’objectiu era clar: generar por entre les persones que comencen a polititzar-se i posar en pràctica dispositius per a dissoldre les possibles mobilitzacions del 12 i el 15 de maig. S’ha centrat el debat a les destrosses, que a tot estirar hauran costat mig milió d’euros (en paraules del propi govern) quan només la modificació del impost sobre el patrimoni va suposar el regal de tres-cents milions al 1% més ric.

Com En Lluita exigim la posada en llibertat de les persones a presó preventiva, la fi de la criminalització del moviment i dels intents d’endurir les lleis repressives.

Animem a participar a l’1 de Maig i a la Mobilització Global del 12 de Maig i els bloquejos del 15M.

En lluita, 2 d’abril del 2012.

Comunicat publicat originalment a No a la repressió, llibertat persones empresonades arran de la vaga! (enlluita.org).

—–

Estas d’acord amb nosaltres? Rep més informació sobre En lluita, anticapitalisme i revolució

Pots llegir també el diari d’aquest mes En lluita

Conecta’t a les xarxes socials http://www.facebook.com/Enlluita | http://twitter.com/enlluita

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s