Felip Puig, el sistema ens ha de tenir més por a nosaltres

Per Alberto Alcázar. El passat dia 29 de març, dia de Vaga General, vam ser testimonis d’un nou episodi macabre de repressió policial. Les conseqüències encara es mantenen dies després: lesions greus i companys empresonats de manera preventiva. Tot i així l’escalada de reprimendes no ha fet més que començar, el govern de CiU, per veu del descontrolat conseller Felip Puig, s’ha afanyat a anunciar noves mesures cautelars. Aprofitant l’avinentesa que hordes de violents encaputxats campen per Barcelona* el conseller d’interior anuncia restriccions de drets per delictes d’alterament de l’ordre, ordres d’allunyament, penes de treball en benefici de la comunitat, increment de les identificacions preventives, inclusió d’eines de videovigilància als espais més utilitzats per concentracions i l’ús de presó preventiva, tot això amb el rerefons de certes insinuacions que criden a limitar el dret a vaga i a l’aplicació de la llei antiterrorista sobre aquells que causin desperfectes.

Malgrat la cruesa d’aquestes mesures no podem deixar d’observar que el govern comença a fer aigües i la seva policia es veu clarament sobrepassada (ho vam comprovar amb la recent utilització de bombes de fum llançades sobre la multitud). No ens hauria de sorprendre pas: el poder primer es mostra salvatge i després recula davant les masses populars embravides per les injustícies que suporten, davant la classe treballadora que s’enforteix a cada passa i front a la joventut organitzada.

Res hem de témer si aconseguim organitzar-nos i unir totes les lluites. Hem de ser capaços d’aprofitar el moment històric que vivim de mobilització, fer força per trobar continuïtat a la vaga del 29M i alhora hem d’estar organitzats i preparats per fer front a tots el obstacles que trobarem d’ara en endavant. La millor opció és el treball a les organitzacions revolucionàries contundents i experimentades en les lluites de base i capaces, per la seva flexibilitat i adaptabilitat als canvis, d’actuar en el moment concret en que les circumstancies ho demanin.

*Fet que no deixa de ser sospitós: molts cops es produeixen desperfectes sota la despreocupada atenció de les forces policials, potser alguns d’aquests “esvalotadors” estan en nòmina del govern autonòmic.

Alberto Alcázar és militant d’Estudiants En lluita.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s