Comunicat Estudiants en lluita: pugem les taxes als rics, no a les estudiants!

Un dels primers passos vers el compliment de l’EU2015, el pla de privatització de les universitats publiques, passa per l’augment de les taxes universitàries fins al punt que l’estudiant pagui el cost “real” de la seva matricula. De moment l’augment es xifra en un augment del 15 al 25% del cost de la plaça que es tradueix en un augment del 66% de la matricula, per posar un exemple si el grau de Biotecnologia de la UAB (que ja és força car) costa uns 1.300€ anuals passaria a costar-ne més de 2.100€ i el cost total de la carrera passarà de 5.150€ a 8.550€.

I no només això  en cas de repetir el cost de la matricula es dispararà augmentant 30-40% per a la segona inscripció, 65-75% per a la tercera inscripció i d’un 90-100% a la quarta. A més a més amb la devaluació del grau ara és indispensable fer un màster per dotar de contingut la carrera, els màsters també es veuran afectats per la pujada de taxes, incrementant-se un 40-50% per a la primera matricula i un 65-75% la segona.

Hi ha una perversió a l’hora de comptabilitzar el ja de per si pervers increment, i és que es comptabilitzarà l’augment del cost de la matricula en relació al percentatge de despesa total de la universitat, incloent les despeses en investigació, infraestructures, honoraris, representació institucional, màrqueting, seguretat o en el cas de la UPF s’han d’incloure les estades d’hotels i viandes luxoses del rector sibarita Moreso.

Al mateix temps que es redueixen 166 milions en el programa de beques i que passen a orientar-se en funció de les notes i deixen de basar-se en els factors socioeconòmics, els i les estudiants més precàries que han de treballar difícilment podran arribar a veure les beques.

Per això des de Estudiants En Lluita ens oposem fermament a la mercantilització de la universitat, a l’elitització de l’educació superior que impedirà el ja difícil accés de les classes populars a la universitat i que condemnarà als estudiants que no se la puguin pagar a ser explotats en el mercat de feines precàries. L’únic increment de taxes admissible és a les rendes del capital i contra el frau fiscal empresarial!

Estudiants en lluita, 26/04/2012

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s