Educació País Valencià | Vot massiu a favor de la vaga intermitent

Per Redacció En lluitaImatge

El sector educatiu del País Valencià està en peu de guerra. El 27 d’abril la Mesa Sectorial d’Educació, formada pels sindicats STEPV, FE CCOO PV, CSI·F, ANPE i FETE-UGT PV, va anunciar després d’una consulta, la convocatòria de vaga intermitent: dues jornades de vaga a la setmana, durant tres setmanes: 16, 17, 23, 24, 30, 31 de maig, valorant al final de cada setmana de quina forma es seguiran les mobilitzacions. En la consulta han participat uns 600 centres dels 1.200 existents entre infantil, primària i secundària, sumant un total de més de 18.000 persones consultades. La consulta incloïa quatre possibilitats: vaga d’un dia, vaga indefinida, vaga intermitent i altres opcions. L’opció de la vaga intermitent va guanyar amb gairebé el 40% dels vots, però potser el que mostra més el nivell de combativitat del sector educatiu valencià, és que la vaga indefinida va rebre un suport del 30%. 


Per Vicent Mauri, portaveu de la Intersindical Valenciana aquest ha estat el resultat “d’una mobilització continua i creixent al País Valencià des del passat 4 de gener”. Va ser llavors quan el Conseller d’Hisenda i Administració Pública, José Manuel Vela, anunciava el conegut com “Decret Vela” que suposava una important retallada en els salaris de les persones que treballen en el sector educatiu. “La intensitat de les lluites està sent increïble”, afirma Mauri, després de diverses manifestacions i “en un ambient de contestació social cada cop més gran”. Ha estat en aquest context on centenars d’assemblees de molts pobles ja havien votat a favor d’anar a la vaga abans de la consulta gràcies “a l’organització des de la base que s’està donant”. Mauri posa l’exemple de pobles amb manifestacions històriques, com Requena amb 1.500 persones o Xàtiva amb 3.000 persones. Les raons darrera d’aquesta combativitat són dues segons Mauri. La primera l’atac directe “contra l’ensenyament públic en tot els seus aspectes” i la segona, el deteriorament de “les condicions laborals de totes les persones que treballen en el sector educatiu”.

Al tancament aquesta edició s’està debatent també la idea d’una convocatòria de vaga a nivell estatal per al proper 22 de maig, recolzada pels principals sindicats i la Confederació Espanyola d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes. Si fos així el sector educatiu del País Valencià s’hi sumaria modificant una de les seves jornades de vaga. Per altra banda sectors de les universitats valencianes, així com el sector de la sanitat, estan plantejant també sumar-se a un dels dies de vaga ja convocats.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s