Encenem les lluites per apagar les retallades

Estudiants en lluita          Avui 22 de maig és un dia històric per a tots els sectors de l’educació.  És el primer cop que es convoca una vaga a tots els nivells educatius: des de les escoles bressol, passant per secundària, fins arribar a les universitats. Aquest fet denota el malestar social que s’està gestant en l’àmbit dels serveis públics, en aquest cas, concretament a l’educació.
Malgrat faltin pocs dies per acabar el curs escolar, el 22M ha de servir com a punta de llança per iniciar un setembre combatiu. Aquesta jornada de vaga ens ha de servir, estudiants i treballadores, per crear un pol unitari fort que plantegi una lluita massiva i continuada per una educació pública i de qualitat.

     Volem un sistema públic que garanteixi l’accés universal a tots els nivells de l’educació i les millors condicions a les treballadores i treballadors de l’ensenyament. Amb la lluita hem d’imposar retallades als rics –més impostos a les empreses i rendes altes– per finançar drets irrenunciables com l’educació o la sanitat.  Per això és tant important l’assemblea d’aquest mateix dia 22M acabada la manifestació, que serà un espai de confluència de tots els sectors educatius per veure com continuem la lluita de forma massiva i unitària.
No estem soles, tenim grans exemples de lluita, com és el cas del Quebec. Allà fa més de 14 setmanes que s’han declarat en vaga indefinida amb l’objectiu d’aturar l’increment d’un 75% les taxes universitàries que els imposa el seu govern. No cal anar tant lluny, el professorat del País Valencià en assemblea va decidir fer vaga intermitent  de manera que des d’ara fins a final de curs es faran dos dies de vaga setmanal. A més, la facultat de Mundet –dins la Universitat de Barcelona- diferents carreres han decidit tirar endavant una vaga continuada per exigir la congelació de les taxes universitàries.  En definitiva, tot i ser a final de curs els diferents col•lectius universitaris estan en plena lluita contra les retallades neoliberals que estan imposant el govern del PP i, en el cas de Catalunya, CiU.
És important per seguir aquesta lluita que s’estableixin lligams entre tots els àmbits de l’educació amb l’objectiu d’establir una bona coordinació, i no només una coordinació a Catalunya, sinó poder organitzar d’ara en endavant jornades de lluita, i fins i tot vagues,  a nivell estatal com a eina de pressió pel govern Rajoy. D’aquí la importància d’acabar un curs amb diferents mobilitzacions i vagues per poder encetar un setembre amb les energies i organització suficients per lluitar per la congelació de les taxes universitàries i  aturar els acomiadaments i les disminucions de sous.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s