Comunicat: Front la seva violència, ocupam la Conselleria

En lluita Mallorca.Des de d’En lluita Mallorca volem donar tot el nostre suport a totes les estudiants que en el marc de la jornada d’accions en defensa de l’educació, van ocupar la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitat i el despatx del conseller de les retallades. També volem denunciar la forma en que el Govern del PP, per part del conseller Bosch i alguns diaris de la premsa manipuladora, intenta capgirar i tergiversar els fets. Amb un discurs totalment cínic pretenen criminalitzar com “antidemocràtics i violents” a les estudiants.

En aquest sentit, denunciem que són les mateixes retallades, aplicades sense cap tipus de diàleg, les que demostren la poca democràcia que es practica des del PP, a més de la violència social que s’exerceix sobre les treballadores, privatitzant i disminuint la qualitat de l’educació de les nostres filles.

Per altra banda, volem fer públic, com a participants de l’ocupació, que la decisió estava presa de manera assembleària i que va ser una demostració de força que va ocórrer de manera seria i responsable en defensa dels drets que aquest govern s’esforça en esquarterar.

La nostra actitud no va ser corresposta per les membres del gabinet, que rebutjaren rebre el nostre manifest de reivindicacions. Fins al punt que alguns membres del gabinet del conseller van respondre als nostres clams amb empentes, clatellades, cops de puny i agressions verbals. En particular, la cap de gabinet, Ana Rodríguez, va agredir a un estudiant. Es pot veure d’una manera clara al vídeo que s’han penjat sobre els fets.

Des d’En lluita Mallorca volem fer manifest que aquesta ocupació (sumada a les respostes populars que ha rebut i segueix rebent el president del PP a molts pobles de Mallorca, i les mobilitzacions dels darrers mesos) demostren l’oposició a les ferotges retallades i a les polítiques d’aquest govern. Veim més urgent que mai la necessitat d’un front unitari davant d’aquest govern per tal d’aturar les seves polítiques. Per tant, feim una crida a la denúncia col·lectiva contra la criminalització de les protestes i contra les retallades del govern del PP.

Per tot això exigim:

· La dimissió d’Ana María Rodríguez, cap de gabinet del conseller Bosch, per l’agressió violenta a un estudiant.

· Responsabilitats per part del conseller, que va dir públicament que no se durien a terme retallades i que comparegui públicament a justificar la precarietat a la educació.

· Una proposta de futur que no passi per les retallades a l’àmbit de educació ni a l’empitjorament del sistema educatiu, cercant el camí cap una educació pública, de qualitat, gratuïta, en català i en defensa del català i accessible a tothom. Un pla que haurem de traçar el 99%, per que el pla del 1% és la nostra misèria.

En lluita Mallorca, 23 de Maig del 2012

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s