#14N Piquet al Departament d’Ensenyament

El piquet d’ensenyament tallant Via Augusta

Per Óscar Simón. Des de l’assemblea de personal docent interí i substitut es va convocar, per la Vaga General del 14N, un piquet a partir e les 8h del matí a la seu del Departament d’Ensenyament, situat a la part alta de Barcelona (Via Augusta 202).

Unes 60 persones hem participat, primer informant a la gent que hi havia vaga i desprès bloquejant la porta principal. La idea era portar el conflicte a les oficines de l’empresa. A les 9h hem decidit anar cap a l’Institut Menéndez Pelayo seguint la Via Augusta. A l’alçada del c/muntaner la policia la Unitat Policial Antiavalots de la Guàrdia Urbana ens desallotjat del carrer i ens ha volgut dissoldre.

Després hem continuant fent piquet pel barri fins arribar a Balmes. L’hem tornat a tallar i hem passat per l’Institut Maragall on ha entrat una delegació. A l’alçada del carrer Urgell amb Avinguda Roma amb ens hem trobat amb el piquet de l’eixample esquerra que estava celebrant una xocolatada tallant el trànsit. Hem continuat fins a la seu del comitè de Telefònica per solidaritzar-nos amb els vaguistes de fam i demanant la readmissió del company acomiadat Marcos.

Feia molts anys que es convocava una acció d’ensenyament no universitari centralitzada en un dia de Vaga General. La pròpia gent treballadora hem organitzat el piquet i això ha estat molt positiu perquè és l’autoorganització l’únic camí per construir lluites unitàries, radicals i democràtiques. Aquesta ha estat la primera però en vindran més.

Óscar Simón és mestre interí, activista per l’educació pública i del 15M de Barcelona. Militant de la CUP i d’En lluita.

Article extret de www.enlluita.org

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s