No passaran ni als carrers ni a les facultats!

El dilluns 7 de gener es va produir una altra agressió feixista, aquesta vegada a plena llum del dia i als carrers del centre de Barcelona. Al passatge Sant Antoni Abat, un grup d’uns vint neonazis va apallissar fortament a un jove del barri que va haver de ser portat a l’hospital. Posteriorment el grup de neonazis es va passejar pels carrers del Raval, fent la salutació feixista al crit de Seig Heil! i intimidant el veïnat i comerciants de la zona, com per exemple davant de la botiga de roba alternativa Partisano. Poc després van fer irrupció al campus d’UB-Raval,  on van continuar llençant amenaces i consignes feixistes als i les estudiants de la facultat. Finalment van desaparèixer amb l’arribada d’una patrulla de mossos d’esquadra.

Aquesta podria ser una altra anècdota, una altra provocació, una altra agressió feixista als nostres barris.

No obstant això, l’alarmant creixement del feixisme a Europa, i especialment a Grècia, on el partit Alba Daurada ha passat de ser un grupuscle nazi a tenir 18 diputats al Parlament grec i protagonitzar multitud d’agressions a treballadores migrades, romanís, persones LGTB i militants d’esquerres, ens informa d’una altra realitat.

La foto penjada a internet que delata els neonazis que van apallissar un jove al barri de Sant Antoni (font: Setmanari Directa)

En efecte, vivim en un context de crisi  on molts i moltes joves veuen el seu futur cada vegada més fosc. On cada vegada té menys sentit una suposada “democràcia” que només serveix a la classe dirigint per justificar unes diferències socials injustificables. Un context on els partits de dretes fomenten el discurs xenòfob i islamòfob amb l’objectiu de cobrir les veritables esquerdes del sistema i on falta per generar discursos alternatius que siguin capaços de arribar a tota les classes treballadores i populars i senyalar els veritables culpables de la crisi i del sistema en què vivim.

Tot això significa que no podem limitar-nos a denunciar les agressions feixistes. Si no volem que l’amenaça feixista es converteixi en una realitat als Països Catalans i a tot l’Estat espanyol, com ho és avui en dia a Grècia, l’hem de combatre des del principi a cada carrer, a cada facultat, a cada campanya electoral, al mateix temps que hem d’assenyalar i combatre les misèries de les quals s’alimenta per créixer.

Per tot això des d’Estudiants En lluita volem fer una crida a:

  • Donar suport a la jornada de mobilització en solidaritat amb la lluita antifeixista a Grècia del 19 de gener a les 18h davant la seu de la UE a Barcelona (Pg. de Gràcia, 90), dia on s’ha convocat a Atenes una gran manifestació internacional en contra de l’amenaça feixista i d’Alba Daurada. Una derrota del feixisme a Grècia és una victòria de la classe treballadora a l’Estat espanyol.
  • Organitzar la lluita contra el creixement feixista als nostres barris, unint-nos als nuclis de d’Unitat contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) allà on existeixin. Hem de seguir i ampliar l’exemple  de UCFR, mobilitzant als carrers i desemmascarant als feixistes. No és casualitat que s’hagi donat un descens més acusat del vot de PxC als lloc on hi ha activistes de UCFR fent campanya contra aquest partit feixista o que s’hagi aconseguit aturar les activitats públiques al Casal Tramuntana del barri de El Clot on el nucli de UCFR ha dut a terme una forta campanya de denúncia.
  • Finalment, necessitem seguir construint un moviment ampli i unitari per fer front a la amenaça feixista també als nostres centres i facultats. No és cap casualitat que en els darrers mesos els feixistes hagin volgut fer acte de presència a les mobilitzacions estudiantils (especialment a Madrid i Sevilla) o hagin augmentat el número de pancartes i adhesius feixistes als nostres campus. Els feixistes volen entrar a la universitat, però no ho hem de permetre. És per això que animem a tot l’estudiantat a posar-se en contacte amb UCFR i construir-hi nuclis anti-feixistes i anti-racistes per tal d’impulsar activitats i mobilitzacions, creant una xarxa de persones i organitzacions capaç de fer front a qualsevol amenaça feixista que es pugui donar.

Ni una passa enrere!

Fora els feixistes dels nostres barris i facultats!

11/01/2013

Estudiants En lluita

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s