Mas-Colell anuncia pitjors retallades a universitats i deixa la porta oberta a desmantellar-ne l’accés universal

El conseller assegura que hi haurà d’haver un accés a la universitat “raonable” i també ha anunciat que proposarà que els titulats universitaris hagin d’acreditar coneixements d’una tercera llengua per graduar-se.
mas-colell-parlament_300x274

 

El conseller d’Economia i Universitats, Andreu Mas-Colell, ha assegurat dijous en declaracions a la comissió d’Educació al Parlament de Catalunya que la retallada en universitats per al 2013 serà encara pitjor que les dels dos anys anteriors, que van suposar una reducció del 20% del pressupost, 160 milions d’euros, segons el conseller. Mas-Colell ha assegurat que aquesta tisorada ha quedat una mica pal·liada per l’augment de taxes i la “compensació de personal”, és a dir acomiadments i no renovacions, fins al punt que l’efecte ha estat com si la retallada hagués estat del 13%. Malgrat aquesta compensació a costa dels alumnes i treballadors, el conseller ha reconegut que el sector d’Universitats ha patit més que sanitat o educació.

A més a més, Mas-Colell també ha explicat que creu que hi haurà d’haver un accés a la universitat “raonable”, amb el que ha deixat la porta oberta a desmantellar l’actual accés universal als estudis superiors. També ha afirmat que la matriculació no ha caigut, tot i que la dada no és exacta ja que segons els sindicats la matriculació a graus de nova creació oculta la davallada real de les inscripcions per aquest any, moltes motivades per l’exorbitat augment de les taxes, ja que sis de cada deu estudiants ha pagat un 50% més cara la seva matrícula.

Per altra banda, Mas-Colell ha anunciat que proposarà requerir als estudiants universitaris un cert nivell d’anglès, equivalent al First o B2 en el cas d’anglès, per titular-se. Pel conseller aquesta és una mesura que presentaran al Consell Interuniversitari de Catalunya les properes setmanes amb l’objectiu d’aconseguir que ”d’una vegada per totes” els titulats universitari tinguin garantides les competències amb una tercera llengua.

Article publicat originalment a El Triangle
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s