Per una universitat pública i de qualitat. Tots i totes som David Benavides

En lluita Sevilla. Fa pocs dies ens vàrem assabentar de que David Benavides, professor de l’Escola d’Enginyeria Informàtica de la Universitat de Sevilla (US), company del SAT-US i de les lluites contra la privatització de la universitat, era condemnat a una sanció de 6 euros per dia durant 20 dies per “desobediència a agents de l’autoritat”.

Els fets es remunten a una concentració pacífica del 24 de maig del 2011, convocada pel professor interí de la US per la millora de les seves condicions laborals. Una concentració, en la qual en David estava donant suport solidàriament. La policia nacional, estava actuant impunement, va entrar en el rectorat abans que comencés la protesta, i rere exigir-li a en David la seva càmera de fotos, el varen sacsejar, insultar, maltractar i detenir-lo esposat. En David va ésser acusat d’atemptat a l’autoritat per la policia, acusació que s’ha demostrat falsa al judici. Un judici en el que ni tan sols va poder veure’s el vídeo de la detenció arbitrària d’en David, suposadament per falta de mitjans audiovisuals al jutjat. Finalment la jutja l’ha condemnat per desobediència a l’autoritat per no entregar la seva càmera de fotos, en la qual hi tenia fotografies familiars i amb la qual havia gravat l’entrada il·legal de la policia al recinte universitari.

Davant aquest atropellament a les llibertats democràtiques bàsiques des d’ En lucha a Sevilla ens solidaritzem sense matisos amb en David. Front l’escalada repressiva actual contra les persones que defensen serveis públics i els drets dels i les treballadores, la nostra millor arma és la solidaritat i seguir impulsant encara amb més força la lluita contra les retallades.

En Lucha Sevilla, 29 de març de 2013

Article publicat originalment a www.enlucha.org

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s