Ni LOMCE, ni LEC ni Decret de Plantilles #9MCombatiu!

[Comunicat] Actualment el sistema públic educatiu de l’Estat espanyol està patint un atac històric. Les retallades, la LOMCE, la LEC, el Decret de Plantilles , els acomiadaments o la limitació de l’accés mitjançant la pujada de les taxes universitàries, són mesures encaminades a la privatització, elitització, recentralització i espanyolització de l’educació, així com a la involució de les lògiques pedagògiques.A l’Estat espanyol existeixen 9,3 milions d’estudiants, dels quals un 45% corresponen a ensenyaments primaris, un 33% a secundaris i el 22% restant correspon a ensenyaments superiors, siguin universitaris o no. Queda ben clar que la gent que realitzarà les feines, ja siguin tècniques o no, en un futur pròxim està estudiant en aquests moments. Un dels objectius del govern és aconseguir que els coneixements adquirits siguin els més necessaris per a les classes dominants. L’altre, és que el sistema de valors de l’alumnat sigui modelat cap a la submissió dels futurs treballadors i treballadores al seus futurs caps.

Els atacs sobre les condicions laborals del personal docent tenen, per suposat, una lògica de drenatge de recursos cap a la banca i per pagar els interessos de un deute que ni la joventut ni les classes treballadores hem generat. Però, a més, hem de tenir en compte que unes plantilles precàries i esporuguides són una garantia de poca capacitat organitzativa i de menys educació per a la transformació social.

És en aquest escenari que s’enquadren les diferents mobilitzacions viscudes al sector educatiu des del darrer curs, així com la propera convocatòria de vaga estatal a tot el sector d’aquest dijous 9 de maig. Des d’Estudiants En lluita fem una crida a participar i sumar-se a la jornada de vaga i manifestació, tot i que no ens agrada com ha sigut convocada, per diverses raons. En primer lloc, perquè aquesta vaga ha estat organitzada des de dalt i a esquenes dels centres i de tota la comunitat educativa, treballadores i estudiants. En segon lloc, perquè la política dels sindicats majoritaris, basada en convocar una jornada de vaga estatal a l’any mentre la resta del curs es dediquen a desmobilitzar els sectors en lluita, no està servint més que per crear una pressió simbòlica i mediàtica incapaç d’aturar cap d’aquests atacs. Per això participarem a la manifestació dins un bloc crític i combatiu que deixi clar que si volem resistir i guanyar hem d’ampliar i continuar la lluita molt més enllà.

Des d’Estudiants En lluita creiem que l’única forma d’exercir una pressió real sobre els governs retalladors és construir un moviment cohesionat present al màxim de centres educatius on estigui tota la comunitat educativa. Cada vegada està més clar que és imprescindible discutir i elaborar de forma democràtica, des de la base, des de cada centre, des de cada assemblea de treballadores i estudiants, un calendari de mobilitzacions que vagi més enllà de les jornades de lluita o vaga particular, i que contempli una escalada de les mobilitzacions. Necessitem unir les lluites, des de les escoles bressol fins a les universitats, des de treballadores a estudiants, i necessitem també unir tot el sector públic en un moviment massiu i radical que sigui capaç de fer front i aturar d’una vegada per totes els milers d’acomiadaments, la destrucció dels nostres drets socials i el pagament d’un deute il·legítim dictat pels interessos de la Troika i la classe dirigent europea.

Per tot això, des d’Estudiants En lluita fem una crida a sortir al carrer massivament el dijous i sumar-se al BLOC COMBATIU PER L’EDUCACIÓ, a les 12h davant del Rectorat de la Universitat de Barcelona (Pl. Universitat).

cartell_9M_vagaeducacio

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s