Milers de persones es sumen a la vaga educativa que fa una crida a continuar amb les mobilitzacions

Per Adrià Soler*. La jornada de lluita en defensa d’un ensenyament públic i de qualitat ha començat avui de bon matí amb el piquet educatiu, convocat a totes les Docents per l’Assemblea del Personal Interí i Substitut a les vuit del matí a la porta del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Al voltant de 50 persones ens hem reunit per impedir el pas a les persones funcionàries que han decidit no donar suport a la vaga convocada per avui, dia 9 de maig del 2013. Els efectius policials han estat més matiners que les docents en vaga i ens han esperat amb deu furgones plenes d’agents que ens han vigilat en tot moment.

Fins ben bé quarts de deu del matí, com a piquet, hem impedit als esquirols l’entrada per l’accés principal al Departament d’Ensenyament, que s’han vist obligats a girar cua o a buscar una altra via d’entrada a la feina. Juntes hem cridat consignes com “avui no es treballa”, per recordar-los la nostra lluita i els nostres motius.

Després ens hem desplaçat fins al carrer Muntaner on hem tallat el trànsit durant una bona estona. Al llarg del matí els ànims han anat pujant mentre ens dirigíem en metro a Plaça Universitat, on hi havia convocada la manifestació de tot l’ensenyament públic.

Quan hi hem arribat, l’Assemblea del Personal Interí i Substitut ha informat a tots els manifestants a qui hem pogut fer arribar la nostra veu de diversos fets, com per exemple la relació d’Axia, on s’hi troben noms de membres de la vella escola acomodats des de fa dècades en llocs de treball privilegiats, amb l’aprovació del nou Decret de Plantilles, a més de l’efecte privatitzador que té aquest sobre l’Escola Pública actual, juntament amb la LOMCE i la LEC.

També s’ha convocat a tothom a un bloc combatiu alternatiu, per fer patent que ja no ens podem sentir representats per sindicats majoritaris com poden ser UGT i CCOO, que porten molt temps cedint a les criminals retallades que estem patint des de fa massa anys. Tot un èxit d’afluència de gent amb el que hem pogut fer un bloc i informar també de qui som com a assemblea i convidant tothom a participar-hi des d’avui mateix a la tarda, a l’assemblea que hi ha convocada per dos quarts de sis a la Casa de la Solidaritat del Raval per poder continuar aquesta lluita.

*Adrià Soler es mestre de l’Assemblea d’Interines.
[Article extret del web d’En lluita]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s